Norwegens Bauindustrie bereitet sich auf fossilfreie Baustellen vor

Forbereder seg til fossilfrie bygge- og anleggsplasser BNL ser frem til at handlingsplanen for fossilfrie bygge- og anleggsplasser skal komme på plass i løpet av 2019. – Vi håper at våre innspill vil bli lyttet til, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL. Av: Pressemelding 12. november 2018 Samferdselsminister Jon Georg Dale har i skriftlig svar på spørsmål fra stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) signalisert at handlingsplan for fossilfrie bygge- og anleggsplasser vil komme i 2019. (Dokument nr. 15:246 (2018-2019)) Byggherrer må gå foran Næringen har allerede testet ut fossilfrie og til dels utslippsfrie byggeplasser på flere prosjekter, også anleggsprosjekter, som på denne byggeplassen i Bergen. Det er også utarbeidet en egen veileder for fossilfrie byggeplasser for og av næringen. – Vi er helt avhengig av ambisiøse byggherrer som stiller krav om fossilfrie bygge- og anleggsplasser i sine prosjekter – og de bør tidlig signalisere hvilke krav man vi stille slik at næringen rekker å omstille seg, sier Sandnes.. annonse Å skifte ut en stor maskinpark er en stor og langsiktig investering. – Det må sikres arbeid for de nye maskinene på flere prosjekter fremover, for at det skal bli bærekraftige investeringer. Forutsigbarhet er viktig. Spesielt er det viktig å signalisere hvilke krav man vil stille til store prosjekter i god tid slik at næringen kan omstille seg i tide, sier Sandnes Skrittvis utvikling Sandnes anbefaler at man tar ting skrittvis. – Still krav på en måte som gjør at det er mulig å strekke seg. Det finnes ikke løsninger for absolutt alle områder i dag, men etterspørsel kan trigge utviklingen. Sandnes peker på at det er viktig at det stilles krav som det er mulig å måles på, og som sikrer fair konkurranse. – CEEQUAL er et bra verktøy for å miljøsertifisering anlegg. Her er det konkrete målepunkter også på andre områder enn klimagassutslipp.
Norwegens Bauunternehmer wollen sich rechtzeitig auf neue Anforderung bezüglich fossilfreier Baustellen umstellen können.©BNL

Oslo, 12. November 2018. Der Verband der Norwegischen Bauindustrie Byggenæringens Landsforening treibt die Ausweitung fossilfreier Baustellen voran. Auf  Fragen des parlamentarischen Kommissars Lars Haltbrekken (SV) habe Verkehrsminister Jon Georg Dale eine schriftliche Zusage gegeben, dass 2019 ein Aktionsplan (Dokument Nr. 15: 246 (2018-2019) für fossilfreie Baustellen umgesetzt wird, teilt der Verband mit.

Die Industrie habe bereits an mehreren Projekten, darunter Bauprojekten, fossilfreie und teilweise emissionsfreie Baustellen getestet. Für und von der Industrie würde ein separater Tutor für fossilfreie Baustellen eingesetzt. “Wir sind absolut auf ehrgeizige Bauherren angewiesen, die in ihren Projekten nach fossilfreien Baustellen verlangen – und sie sollten frühzeitig signalisieren, dass sich die Branche ändern wird”, sagt Jon Sandnes., CEO des Verbandes.

Der Ersatz eines großen Maschinenparks sei eine große und langfristige Investition. Insofern sei es wichtig, rechtzeitig  zu signalisieren, welche Anforderungen an große Projekte gestellt werden, damit die Branche Zeit zur Umstellung habe. Berechenbarkeit sei wichtig, so Sandnes.

Der BNL unterstütze auch den Vorschlag des Unternehmerverbandes  NHO für einen CO2-Fonds für die Unternehmen. Er soll Baufirmen dabei unterstützen, Maschinen frühzeitig auszutauschen, auch, wenn der Bauherr keine entsprechenden Forderungen stellt.

About businessportalnorwegen

View all posts by businessportalnorwegen →

× Featured

Norwegen –Vorposten der NATO im Hohen Norden